kies je favoriete les of wissel het af voor variatie

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van yoga. Het verschil zit vooral in de fysieke intensiteit. Het is niet zo dat hoe intensiever de les, hoe ‘gevorderder’ je bent. Soms is voor een heel actief persoon juist een zeer rustige les goed. Om eens een uur niet zoveel te hoeven. Of we adviseren iemand die graag de allerzachtste les kiest om iets meer fysiek in beweging te komen. 

De adem staat in alle lessen centraal. Door de balans van bewegen en ontspannen voelen veel deelnemers zich vaak energieker aan het eind van de les dan slechts 60 minuten daarvoor. Je zult merken dat je vrij snel bepaalde technieken in je dagelijkse leven kunt toepassen of integreren.

Omdat de ene yogavorm niet beter is dan een andere lopen de stijlen ook wel eens door elkaar in onze lessen. Daardoor blijft het ook wat gevarieerder. Je yogales is een totale oefening waarin fysieke kracht, geesteskracht, souplesse, conditie, ontspanning en evenwichtigheid allemaal aan bod komen.

tarieven

proefles 
7,50

10 lessen 
90 euro / 14 weken geldig
(87,50 voor yoga met Parkinson)

5 lessen 
48,50 euro / 8 weken geldig

20 lessen 2x per week 
150 euro / 15 weken geldig 

Losse les 
10 euro 

De geldigheidsduur is de maximumperiode waarbinnen je les kunt volgen. Schoolvakanties en feestdagen zijn inbegrepen zodat we de einddatum niet handmatig hoeven te verlengen. In de zomervakantie wordt de geldigheid van je kaart verlengd. 

wil je een les volgen?

je wilt een proefles óf
je bent nog niet eerder bij ons op les geweest

mail of bel ons van te voren om een afspraak te maken, ook omdat sommige groepen vol zitten. We geven ook graag hulp bij het kiezen tussen zoveel soorten les.

je bent al bij ons geweest en je wilt zelf flexibel je les 
inboeken
• Schrijf je in via de button op de rooster pagina (je zit dan nog nergens aan vast)
• Eenmaal ingeschreven kun je je lessen inplannen via het online rooster. 
• Je koopt je lessenpakket naar keuze waarmee je een ‘tegoed’ aantal lessen eigenlijk koopt. Betalingsopties zijn: via iDeal, bankoverschrijving of je kiest voor ‘later betalen’. In termijnen kan ook in overleg met ons.

je wilt wekelijks een vaste les volgen 
• 
Je kunt een doorlopend abonnement nemen van minimaal een half jaar met maandelijkse automatische incasso. Dit is als je eigenlijk toch altijd wekelijks meedoet op een vast tijdstip en verzekerd dan bent van je plek. Kun je niet dan kun je tijdig annuleren en een andere les inboeken. Mail ons als je hierover meer wilt weten.

 

lessoorten

De Hatha Yoga Mild is een yogales met aandacht voor bewustzijn, de adem en diepe ontspanning. Dat het rustiger en zachter is wil niet zeggen dat je soms niet flink wordt uitgedaagd. Tegelijk leer je je grenzen te bewaken. Ook geschikt als je bepaalde klachten hebt waar je beter mee om wilt leren gaan. Je leert ademtechnieken waar je meteen in de praktijk wat aan hebt. De houdingen worden in een rustig tempo uitgevoerd met poses (asana’s) die je soms wat langer aanhoudt afgewisseld met rustige vloeiende bewegingen (hatha flow) en meditatie. Als je vooral een relaxte beoefening wilt en wel soepeler, krachtiger en vooral bewuster wilt worden/blijven is dit een fijne les. Deze les is voor alle leeftijden ook geschikt voor ouderen en herstellenden.

In de Hatha Yoga Mix serie komen gevarieerde yogastijlen, van meditatief tot meer actief aan bod. De basis is Hatha Yoga met uitstapjes naar Flow Yoga, Vinyasa Yoga, Yin yoga, meditatie, ademoefeningen (pranayama). Regelmatig zullen verschillende yogastijlen worden gecombineerd in één les. Over het algemeen zijn de lessen rustig en zacht afgewisseld met oefeningen die je kracht en conditie versterken.

Vinyasa flow is een dynamische vorm van hatha yoga waarin de oefeningen (asana’s) vloeiend aan elkaar verbonden zijn (vinyasa). De bewegingen zijn gesynchroniseerd met bewust ademen. Hierdoor ontstaat flow. Het wordt wel meditatie door beweging genoemd.
Elke les begint met losmaakoefeningen en de zonnegroeten zijn in de les verwerkt. Je leert en beoefent verschillende asana’s en we sluiten af met de eindontspanning (savasanah). Het is een heerlijke, wat uitdagender les met een fijne balans tussen kracht, souplesse en ontspanning en dan niet alleen fysiek maar vooral ook geestelijk.

Yin Yoga richt zich op verstilling en het mobieler maken van de gewrichten. Het is een meditatieve vorm waarin je stilte vindt en aandacht oefent (mindfulnessmeditatie). De houdingen worden op een passieve maar wel intensieve manier beoefend en lang aangehouden (tussen 2 en 5 minuten). Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en actiever. Het zijn aandachtsoefeningen, soms specifiek gericht op bepaalde meridianen. Het is voor de balans ook een goede aanvulling op je actievere (power)yogabeoefening waarin je vooral yangoefeningen doet.

Deze wordt af en toe ingepland. Restorative yoga is letterlijk ‘herstellende’ yoga, met behulp van bolsters en dekens om het lichaam te ondersteunen. Het is het ultieme ‘niet-doen’. Het gaat hierbij niet om het versterken of rekken van je lichaam, maar juist om volledige ontspanning. Door het gebruik van de juiste hulpmiddelen kan je lichaam zich maximaal overgeven aan de zwaartekracht. Het werkt kalmerend op je zenuwstelsel. Als je moe, overwerkt, ziek of geblesseerd bent, zal restorative yoga je helpen het lichaam weer te herstellen. Deze ontspannende les is geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus.

Deze les is op maandag 11.00-12.00 uur. Docente Myon geeft deze les. Zij is bijgeschoold in Yoga voor Parkinson. Yoga heeft verschillende voordelen voor mensen met Parkinson. Het versterkt het lichaam, verbetert de flexibiliteit en maakt de spieren soepel. De in- en ontspanningsoefeningen wisselen elkaar op een rustig tempo af, dit heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel. U doet de les echt voor uzelf en kunt de houdingen aanpassen aan uw eigen niveau. Deze les is voor deelnemers die nog wel kunnen liggen op een mat en met eventuele steun van een stoel er naast kunnen opstaan. U hoeft geen sportkleding aan te trekken, maar kunt normale kleren aanhouden waar je soepel in kunt bewegen. Wel gaan de schoenen uit zodra u de yogastudio binnen bent. Heeft u interesse dan kunt u zich aanmelden voor een gratis proefles.

Momenteel staat deze niet op het rooster. Toegankelijke les met dynamische en statische oefeningen, zowel energiek als ontspannend.
Ofwel een hatha les met flow op een rustig tempo.

Momenteel staat dee niet op het rooster. Bij Flow Yoga (rustige vorm van yoga waarbij de oefeningen ook vloeiend in elkaar over gaan) is de basis een soort Power Vinyasa Yoga ‘light’ maar de lessoort is niet zo strikt alleen dat. Er worden elementen uit andere soorten yoga in de flow geïntegreerd. Het is ideaal als je poweryoga wat te pittig vindt maar wel van een dynamische les houdt en hatha yoga te rustig vindt. Het is een heerlijke les met flow waarvan je zowel krachtiger en energieker wordt als wel leert los te laten en te ontspannen.

Momenteel staat deze niet op het rooster. 
Silent sitting is een meditatieles: minder denken en doen en meer ‘zijn’.
Het gaat hierbij eenvoudig om “niets doen”. Laat alles zijn zoals het is: jezelf, de anderen en de dingen om je heen. Je onthoudt je van elke poging om iets te veranderen, te manipuleren, te willen vasthouden of af te wijzen. Je zit ontspannen en observeert alleen maar, zonder in te grijpen. Hierdoor komt ontspanning en rust. Doordat we door ons vaak hectische leven onszelf nauwelijks rust en ruimte geven raakt ons zenuwstelsel over-geactiveerd en overbelast waardoor het lichaam uit balans raakt. Er verschijnen lichamelijke en geestelijke symptomen, waaronder zich niet meer kunnen ontspannen, overspannenheid, depressie, burn-out, overdreven zorgen maken, slapeloosheid, angst- en paniekaanvallen.
Door bewust te leren een ontspanningsreactie op te roepen in het lichaam door middel van stil zitten, vermindert de spierspanning, verlaagt de hartslag en de bloeddruk, verdiept de ademhaling en leidt tot een rustige, aangename staat.

Momenteel staat deze niet op het rooster. 
H-yoga staat voor ‘hatha’ en ‘healing’ yoga en is speciaal ontwikkeld voor (ex-)kankerpatiënten, door de onlangs opgeheven stichting Yoga & Kanker. H-yoga biedt ondersteuning in het herstel- en verwerkingsproces zowel tijdens als na de medische behandeling.
H-yoga kun je volgen bij een operatieve ingreep, chemokuren, radio- en/of hormoontherapie. Het geeft innerlijke rust en ontspanning, inspireert, motiveert en geeft zelfvertrouwen. Het verbetert de concentratie, ademhaling, slaap- en leefritme.
De les bestaat uit aangepaste yoga-oefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie en klankheling. Het is uitdrukkelijk bedoeld als aanvulling op alle reguliere (na)zorg.